Testi

werwwer 6y54654 gjghjghj jghj. erttert rtertr erter 566 thry 6756y  546 rthrt jhy . ty y 564 6546 546 54654 6 54654.

Kaunokirjallisuuden Finlandian ehdokkaat 2020 julkistettiin torstaina 5.11. aamupäivällä. Kaikki edellä mainitut menestyskirjailijat ovat jääneet tänä vuonna ehdokasasettelun ulkopuolelle. Heillä kaikilla on jo kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto.

sadadsadassda.asd dasasddasda.asdad sda.dasd.asdas.das.as dasd.as.as.das.as.das.as asasdasdasdasdas acfadwer we 4r234rwe edf sd wef we.231312 12121212123123.

Kari Hotakaisen elokuussa ilmestynyt romaani Tarina (Siltala) on ollut tänä syksynä myydyin suomalainen romaani. Kjell Westön romaani Tritonus (Otava) on myös keikkunut myyntitilastojen kärjessä.

Moni suomalaisten suosikkikirjailija, kuten Pirjo Hassinen, puuttuu kaunokirjallisuuden Finlandian ehdokaslistalta. Ehdokasasettelu on tänä vuonna pienten kustantamoiden juhlaa. Aviador, Sammakko ja Förlaget ovat saaneet kukin yhden ehdokkuuden. Suurin yllätys on Ann-Luise Bertellin ruotsinkielinen romaani Heiman (Förlaget). Teosta ei ole vielä suomennettu.

Mukana on kaksi kirjailijaa, jotka ovat olleet ennenkin Finlandia-ehdokkaina: Tommi Kinnunen ja Anni Kytömäki. Kirjailija Tommi Kinnusen romaania Ei kertonut katuvansa on myyty eri kanavissa 35 000 kappaletta.

Kuvateksti ilmakuvalle. Nivalan Teollisuuskylä laajenee.

Neljä romaania kirjoittanut turkulainen äidinkielen opettaja Tommi Kinnunen on varsinainen kultasormi. Kinnuselle kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus on jo kolmas. Tänä vuonna hän on ehdolla Lapin sotaan sijoittuvalla romaanilla Ei kertonut katuvansa (WSOY). 35 000 kappaletta eri kanavissa myynyt kirja on ollut arvostelumenestys.

”Toistaiseksi tämän vuoden paras kotimainen romaani”, Ilta-Sanomien toimittaja Suvi Kerttula kirjoitti Tommi Kinnusen romaanin arviossa 22.8.2020. Edesmenneen kirjailija Raija Siekkisen sisar Ritva Hellsten on päässyt ehdokkaaksi Raija Siekkisestä kertovalla romaanilla Raija (Aviador). Ritva Hellsten nousi kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi sisarestaan, kirjailija Raija Siekkisestä kertovalla romaanilla Raija.

Ilta-Sanomat kirjoitti Ritva Hellstenin kirjasta syyskuussa 2020: ”Raija on fiktiivinen kuvaus 50-vuotiaana kuolleen kirjailija Raija Siekkisen viimeisestä vuodesta. Faktaa ja fiktiota sekoittavan romaanin on kirjoittanut Siekkisen sisar Ritva Hellsten. Hellsten on lahjakas kirjoittaja”. Kaunokirjallisuuden Finlandian esiraatiin kuuluivat tänä vuonna ulkoministerin valtiosihteeri Johanna Sumuvuori, kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja yrittäjä Maija Kuusi.

Esiraati valitsi ehdolle kuusi romaania. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee kapellimestari Hannu Lintu. Voittaja paljastetaan 25. marraskuuta 2020. Finlandia-palkinnon arvo on 30 000 euroa.